Aan de start van 2016

De feestdagen zijn straks voorbij, lekker gegeten, een mooi glas wijn erbij, de mooiste tijd van het jaar wordt in het kerstliedje gezongen. Vuurwerk en dan weer opnieuw beginnen.
Voor velen zijn de feestdagen een pijnlijke aangelegenheid, het is allemaal niet zo harmonieus als ze zouden willen. Je leeft er naar toe. In de reclames op TV en in de winkels wordt deze periode weergegeven als glamour en glitter, romantiek in familiekring.
Diep van binnen knaagt er iets tijdens deze dagen, het is de reflectie van hoe ons leven op dit moment in elkaar zit. En vaak is dat helemaal niet zo schitterend als de feestdagen wel worden voorgesteld.
Verlies van werk, acceptatie van een nieuwe levensfase, kinderen de deur uit, een stukgelopen relatie of lang huwelijk, problematische ouder-kind relaties, het accepteren dat je niet meer bij de jongsten hoort, allemaal zaken waar we tegenaan (gaan) lopen.
In de drukte van alledag vergeten we vaak om af en toe even down-time te nemen, om te luisteren wat we nu echt belangrijk in het leven vinden. Willen we de focus nog wel leggen waar we die de afgelopen 10 jaar hebben gelegd, hebben we ons doel, onze normen en waarden nog wel duidelijk in beeld? Of zitten we door een verlies tegen een zwart gat aan te kijken waar we niet mee om kunnen gaan?
Vaak uit de onrust van binnen, zich in symptomen als slapeloosheid, stress, vervreemding van partner en kinderen, ontrouw, niet meer communiceren (stone-walling), burn-out, chronische vermoeidheid, hoofd, nek en rugklachten. Je verloren voelen, eenzaamheid en verslavingen kunnen de kop op steken.
Het gevoel toelaten en benoemen is een no-go en er over praten met de mensen die dichtbij je staan is zo beangstigend. Dus ga je door, net als iedereen, je zet de teller op 1/1/2016, schaft een nieuwe agenda aan en denkt met een schone lei te beginnen.
Als je zover gekomen bent in het lezen van dit stuk dan herken je vast iets, anders was je wel eerder afgehaakt.
Hoe zou het zijn om eens met een onbevooroordeeld persoon te praten over wat je van binnen bezig houdt, waar je je zorgen over maakt? Samen eens te sparren wat de mogelijkheden zijn voor jouw toekomst? Waar je focus gaat liggen in de komende periode?
Coach@Walk gaat dit gesprek met je aan. Niet in een kantoortje maar buiten in de natuur. Wandelschoen aan, rug zakje met flesje water. Samen in gesprek tijdens een wandeling.

Ben jij die man/vrouw van middelbare-gevorderde leeftijd, midden-hoger kader werkzaam of geweest, in het bedrijfsleven of een verzorgend beroep? Herken jij jezelf in het bovenstaande en wil je op onderzoek om je ware focus en zingeving in je leven weer terug te vinden?

Neem contact op voor een kennismaking en om samen te kijken wat we kunnen doen.

Coach@Walk, wandelcoaching in de natuur.

De natuur als bron.

In de natuur kom je in contact met jezelf en leer je weer te kijken naar je omgeving, te luisteren en te voelen. Een natuurlijke omgeving helpt om je dagelijkse zaken los te laten en ruimte te scheppen om je gedachten te ordenen.
De elementen van de natuur vormen een prachtig samenspel en duidelijke metaforen voor je eigen leven. Wandelen maakt je hoofd leeg en dan kan je kijken wat er overblijft. Daar onstaat de mogelijkheid om in contact te komen met je gevoel en de dingen die er zijn te accepteren. Die staat van bewustzijn stelt je in gelegenheid om keuzes te maken vanuit je eigen kracht, vanuit een helder bewust zijn.

Coach@Walk gaat met jou aan de slag om het pad van jouw leven te onderzoeken, tot de kern te komen en inzicht te krijgen.

We hebben afgesproken om elkaar om 10 uur te zien bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. Met je wandelschoenen aan, je kleding aangepast aan de weersverwachting loop je het plein op voor het centrum. We maken kennis en eigenlijk valt het onzekere gevoel nog wel mee want we hebben elkaar al over de telefoon gesproken. Na een kop koffie lopen we richting het bos. We kunnen twee kanten op. Jij mag het zeggen, ik zie je aarzelen en we kunnen het gesprek openen. Eenmaal aan het einde van de lange laan vraag ik je wat je hebt ervaren en je beschrijft je gevoel over wat de bomen en wat bescherming voor je betekent. Na bijna twee uur geef je aan dat je het gevoel hebt dat we net begonnen zijn en dat je meer wilt.
Tussen de sessies begint de reflectie en ga je zelf aan de slag. Ik geef je wat mogelijkheden om mee aan de slag te gaan en gedurende de periode stuur ik je soms nog een paar "tools". Als je er behoefte aan hebt kunnen we in de tussen liggende periode een korte sessie via Skype doen. 

Samen maken we een programma waarin jij nieuwe inzichten, ideeën ontwikkelt over wat je echt wilt in dit leven, waarbij rust en focus het uitgangs punt zijn.
Afhankelijk van de situatie kan dit in één wandeling of zijn er verschillende sessies en wandellocaties nodig om dit te bereiken. In eerste instantie wandelen we in de bossen van Natuurmonumenten in 's Graveland.

 

Kennismakingswandeling.

Wandel en natuurcoaching brengt je in beweging en voelt daarom als een actief energiek proces. De wandelingen zijn bedoeld om te praten, stil te zijn, te luisteren, te voelen, te zien en kleine opdrachten uit te voeren. De sessies zijn langer door het actieve karakter. Wil je kijken of deze vorm van coaching voor jou werkt dan kunnen we afspreken voor een kennismaking. Deze wandeling is bedoeld om client en coach de gelegenheid te geven om te besluiten of beiden dit traject met elkaar aan willen gaan.

Tarieven

terug naar de top

 

 

Er komt een moment in je leven waarop je vragen gaat stellen. 


"Is dit wat ik wil? Is dit alles? Waarom doe ik wat ik doe? Waarom voel ik me niet gelukkig? Waarom heb ik dat knagende gevoel dat er iets mist in mijn leven? Vind ik in deze baan eigenlijk wel de vervulling die ik nodig heb? Doe ik het wel goed?"

Soms komen die vragen bewust maar vaak spelen ze onder het oppervlak een belangrijke rol in je dagelijkse welbevinden. Meestal heb je daar geen duidelijk beeld bij maar uit zich dit als een knagend gevoel van onbehagen en geen vervulling vinden in de dingen waar je dagellijks mee bezig bent.
Bijna zeker ben je de balans aan het opmaken tussen wat je hebt gedaan in je leven en wat je vanaf hier wilt gaan doen om vervulling te vinden. .
Het terug vinden van je kernwaarden en jouw levensdoelen is hierbij een belangrijke stap. Coaching kan hierbij een belangrijk hulpmiddel zijn om rust en balans terug te vinden en open te staan voor de keuzes die je altijd hebt.

 

Coach@Walk biedt aan om met jou in gesprek te gaan over wat voor jou belangrijk is en hoe die vervulling te vinden. Om jouw levensvragen duidelijk in beeld te krijgen. Te leren luisteren naar de antwoorden op die vragen en die vervolgens om te zetten in acties.

Coach@Walk gebruikt de wandeling als middel voor dit gesprek. Meer weten over de wandeling en de natuur als bron?