Over Coach@Walk

Ik ben Jack Drenthe, wandelend coach, vader van 2 afstuderende zonen met een gezonde dosis levenservaring, een duidelijke drive in het leven en betrokken bij alles wat ademt.


Als dierenarts heb ik in Spanje 2 dierenartsen praktijken opgezet. Ik was de arts en de manager van mijn praktijken, stuurde personeel aan en had daarnaast een jong gezin. Verder in mijn carriére heb ik als projectmanager een branche van stichting Aap in Spanje opgezet. In die periode bleek ik moeilijk de balans te kunnen vinden tussen mijn werk en privé. Het 24/7 klaar staan voor het zieke huisdier en vooral hun baasjes eiste uiteindelijk zijn tol. Voor ik het goed en wel zelf in de gaten had was ik allang ver over mijn grenzen gegaan. Ik raakte opgebrand.
Een harde les, maar het goede hiervan was dat ik het fundamenteel anders ben gaan doen en een beter inzicht heb gekregen in mijn eigen drijfveren.
Een reis van 3 maanden door Nepal was een begin. Door bewust stil te zitten boven op een berg ben ik gaan zien wat er werkelijk belangrijk is in het leven. Een grote beslissing was het stoppen met mijn dierenartsenpraktijk. De coach die ik uiteindelijk zelf opzocht heeft me geholpen de interne dialoog met mezelf aan te durven gaan. Achteraf heb ik het allemaal veel te lang laten duren. Het was pijnlijk en confronterend, maar heel helpend en nodig om weer richting te geven aan mijn leven en te helen.
Na het lezen van het boek van Stephen Covey: de 7 eigenschappen van effectief leiderschap, kwam alles in een versnelling. Dat heeft me heel veel verhelderende inzichten gegeven:  ik ben hier daadwerkelijk naar gaan handelen en leven. Verder ben ik me gaan verdiepen en bekwamen in Life-coaching, NLP (neuro linguïstisch programmeren) en  emotioneel lichaamswerk. Hiervoor volgde ik diverse trainingen.
De volgende stap was mijn coachpraktijk, Coach@Walk, die ik startte in 2013.
Vanuit mijn eigen werkervaringen en levenslessen kan ik met Coach@Walk een sparrings-partner en coach zijn voor:

  • jou als jj jezelf herkent in mijn verhaal.
  • Leiders, DGA's, managers, dierenartsen en gezondheidswerkers die Burn-out dreigen te raken, op een kruispunt staan of hun focus op de levensdoelen weer duidelijk willen krijgen.
  • Mensen die twijfel ervaren over Existentiële Levensvragen en hierover willen praten.

Wat mag je verwachten?

  • Aandachtig luister ik naar wat er voor je speelt.
  • Wat wil je anders in je leven? Waar wil je meer van en waar minder?
  • We formuleren vervolgens je coachvraag.
  • Ik coach je zodat jij de antwoorden vindt op je vragen.
  • Het coachgesprek doe ik bij voorkeur wandelend.
  • Het buiten in de natuur zijn heeft immers verfrissende en positieve werking op lichaam en geest.

De 7 Eigenschappen van Effectief Leiderschap van Stephan Covey zijn een belangrijke leidraad in de coachgesprekken. Je zal dit gaan gebruiken bij het bepalen van jouw hoofdzaken. Daarnaast pas ik visueel coaching toe. Hierdoor krijg je “zichtbaar " op een stuk paper hoe jouw grotere plaat, Jouw Visie eruit (gaat) ziet. Na onze eerste ontmoeting zul je merken dat er ‘beweging’ in je komt.

 

 

Missie

Door middel van de wandeling en het gesprek, jouw innerlijke dialoog weer mogelijk maken. Ruimte maken in je hoofd om vanuit kracht, beslissingen te nemen en richting te kiezen.

Coach@Walk streeft door zelfinzicht, compassie en verbinding naar verbeterde communicatie, balans, rust en vervulling. Met als doel verbeterde intermenselijke relaties en balans in jouw leven.